“Tanini Trio” Konser

Error message

• Notice: Undefined offset: 1 in eval() (line 8 of /homewww/webadmin/wwwmiys/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Undefined variable: arry in eval() (line 15 of /homewww/webadmin/wwwmiys/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Son Güncelleme:

26/02/2019 - 15:38
21/03/2019 17:00 A Salonu ODTÜ

Tanini

2006 yılında kurulan, kanunda Tahir Aydoğdu, neyde Bilgin Canaz, piyanoda

Hakan Ali Toker' den oluşan Tanini; Doğu ve Batı müzik kültürleri arası köprüler kurarak dünya insanları arasında dostluk ve barışı pekiştirmeyi amaçlamaktadır. 2017 ekim ayından itibaren trioya piyanist  olarak Burçin Büke katılmıstır.

Repertuarlarını Türk motifleriyle işlenmiş Batı eserleri ve Batı üsluplarında düzenlenmiş Türk eserleri oluşturur. Her biri uluslararası platformda deneyimli ve alanlarında en iyilerden olan bu sanatçılar, yetkin ve kaliteli icralarının yanı sıra; orijinal fikirleri, beste ve düzenlemeleri, çok yönlü müzik zevkleri, sahneye taşıdıkları renkli kişilikleri, yer yer beraber çalıştıkları konuk sanatçılar, sürprizler ve dinleyiciyle etkileşimleriyle insanları büyülemeyi, yakınlaştırmayı, eğlendirmeyi ve düşündürmeyi başarıyorlar.

Bugüne kadar konser verdikleri yerler arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Esma Sultan Yalısı, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, ABD Merkez Bankası, T.C. Merkez Bankası, Washington D.C. ve Seul (Güney Kore) Büyükelçiliklerimiz, Roma (İtalya), Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası (Almanya),

Budapeşte - Eger (Macaristan),Malaga-Barselona (İspanya),

Amsterdam (Hollanda),Amman (Ürdün),Boston (A.B.D.), Toronto – Ottawa (Kanada), Vilnius (Litvanya), Aşkaabat - Mari  (Türkmenistan), Valletta (Malta), Varşova (Polonya),Londra (İngiltere),Glasgow (İskoçya),Mostar (Bosna Hersek),Sofya (Bulgaristan),Viyana (Avusturya),Taipei (Tayvan), Kuala Lumpur (Malezya),Girne (Kuzey Kibrıs Türk Cumhuriyeti),Rabat (Fas),Moskova (Rusya), Belgrad (Sırbistan) ve Parnu-Tallinn (Estonya) bulunmaktadır.  Tanini, Amerikan Merkez Bankası binasında canlı müzik yapan ilk topluluk olmuştur. 2009 yılında Türkiye’de yapılan Medeniyetler İttifaki 2. Forum’unda  pek çok ülkenin devlet başkanları ve ileri gelenlerinin huzurunda konser vermiştir.

Sık sık radyo/TV programlarına çıkan, canlı stüdyo konserleri, okul ve üniversitelerde açıklamalı konserler de veren Tanini’nin  Kaf Müzik’ten 2008’de çıkan Dokunuşlar ve 2011'de çıkan Dokunuşlar 2 albümleri büyük ilgi görmektedir.

Tanini trio; 2 Kasım  2017 yılında İstanbul'da  TASAM tarafından “Uluslararası Stratejik Vizyon Sahibi Sanatçı  Ödülü”ne  layık görülmüştür .